سیره و حکمت علوی گنجینهای بیکران از معارف است که با رویکردی ژرف اندیشانه، مضامین ارزشمندی را در حوزههای بنیادین و کاربردی در رابطه با ساحتهای گوناگون زندگی در اختیار بشر میگذارد. کتاب نهجالبلاغه -به عنوان گزیدهای از خطبهها، نامهها و سخنان امیرالمؤمنین علی بن ابی طالب (ع) در مقام نشر و بازشناسانی بخشی از سیره و حکمت علوی- به تعبیر امام خمینی (ره) راه نجات بشریت و به تعبیر مقام معظم رهبر، تعمق در آن، درمام دردهای بشریت است.
جبران خلیل جبران نویسنده مسیحی آمریکایی-لبنانی، علی بن ابی طالب (ع) را نخستین کسی از عرب میداند که با روح کلیِ جهان ارتباط برقرار کرد. بارون کاردایفو دانشمند فرانسوی، علی (ع) را زاهدی خوانده روحی بسیار عمیق و ریشهدار در ناپیدا داشت و خوف الهی در هرجا او را فرا گرفته بود. رودلف زیگر محقق و نویسنده آلمانی، امیرالمؤمنین (ع) را یکی از دانشمندان بینظیر اسلام خوانده که در عین جوانی به شهرت و احترام فراتر از مرزهای کشور خود دست یافته است. توماس کارلایل فیلسوف انگلیسی نیز معتقد است ما چارهای نداریم جز آنکه علی را دوست داشته باشیم. او جوانمردی بلندقدر و نیکنفس بود که مهر و نیکویی از سرچشمه وجدانش سرازیر گشته و از دلش شعلههای دلاوری و شجاعت زبانه میکشید و در عین حال وقتی درباره قاتلش از او پرسیدند، توصیه به عدالت و گذشت کرد.
سیره و حکمت علی بن ابیطالب (ع) با چنین اوصافی تاکنون به خوبی حتی در سطح جامعه اسلامی شناسانده نشده و چه در سطح زیست فردی و چه حکمرانی مدلهای علوی مورد استخراج قرار نگرفته و تبیین نشده است. بشریت، امروز انسانِ کانتی، انسان هگلی و انسان راسلی را میشناسد؛ اما چندان در رابطه با «انسان علوی» کنکاش و پژوهش نکرده است. خسرانِ این غفلت، برای جوامع و امت اسلامی که علیالقاعده باید انس بیشتری با معارف اسلامی داشته باشند، دوچندان است. از همین رو، در سنوات اخیر پژوهش در «علوم انسانی اسلامی» بار دیگر توسط پژوهشگران و مراکز علمی در جمهوری اسلامی ایران و دیگر کشورهای مسلمان مورد توجه قرار گرفته است.
در این رابطه، تجربه دو دوره برگزاری همایش ملی «نهج البلاغه» و سپس همایش بینالمللی «انسان در تراز نهج البلاغه» و نهایتاً نخستین دوره جشنواره بین المللی «راه نجات» به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان ضمن برگزاری دهها نشست علمی و فرهنگی، دریافت دهها مقاله علمی و انتشار بیش از ۲۰ جلد کتاب با مضامین اخلاقی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، مدنی و روانشناختی در تراز نهجالبلاغه، نشان داد که در صورت بسیج ظرفیت عظیم موجود در نهادِ دانشگاه و اتصال آن با دیگر مراکز علمی و فرهنگی داخلی و بینالمللی، دستیابی به بروندادِ مطلوب در زمینه سیره و حکمت علوی امکانپذیر است.
اینک، ضمن برگزاری دومین جشنواره بینالمللی راه نجات، با برگزاری همایش علمی «نهجالبلاغه و زیست شرافتمندانه» موسوم به راه نجات به دنبال آن هستیم تا با انسجام بیشتر، کمیتی فراتر از گذشته از حیث جامعه هدف، و کیفیتی افزونتر از منظر رسالت پژوهشی و تبیینی دبیرخانه و شورای سیاستگذاری جشنواره در راستای اندیشهورزی در سیره و حکمت علوی، این مسأله خطیر را با مشارکت پژوهشگران گرانمایه مورد توجه قرار دهیم.
تربیت و روانشناسی
مدنی و حقوق
فرهنگی و اجتماعی
مدنی و حقوق
مدنی و حقوق
مدنی و حقوقی
اقتصاد
فرهنگی و اجتماعی
مدنی و حقوق
فرهنگی و اجتماعی
فرهنگی و اجتماعی
مدنی و حقوق
فرهنگی و اجتماعی
فرهنگی و اجتماعی
فرهنگی و اجتماعی
اقتصاد
سیاسی
سیاسی
تربیت و روانشناسی
فرهنگی و اجتماعی
اقتصاد
اقتصاد
تربیت و روانشناسی
فرهنگی و اجتماعی
تربیت و روانشناسی
فرهنگی و اجتماعی
فرهنگی
مدنی و حقوق
فرهنگی
فرهنگی
فرهنگی
اقتصاد
© 2024 | تمامی حقوق برای کنگره بین المللی نهج البلاغه محفوظ است
طراحی و پشتیبانی توسط موسسه خدمات فناوری اطلاعات همراه